Luontopolku

small logo
Kuva saunasta

Luontopolun tarkoitus

Luontopolun tarkoituksena on opettaa polun kulkijaa näkemään enemmän luontoa ympärillään, opettaa tuntemaan kasveja ja eläimiä ja niiden avulla luonnon monimuotoisuutta. Kiireen unohtaen ja jokamiehen oikeudet ja velvollisuudet mielessä pitäen, voi luontopolulla yhdistää huvin ja hyödyn: ulkoilla, virkistyä ja samalla saada tietoa elinympäristöstä.

Lokalahden luontopolku

Luontopolku kiertää Lokalahden keskustan pohjoispuolella, Palomäen ja Jäppilänvuoren välisellä alueella. Polun pituus on n. 3 km ja siihen liittyy 11 numeroitua rastia, joiden sijainti ilmenee oheisesta kartasta.

Polku on merkitty keltaisilla puihin maalatuilla renkailla sekä sinivalkoisilla luontopolkuviitoilla. Rastien kohdalla on numero ja käpytunnus.

Lokalahden luontopolun on alunperin toteuttanut Lokalahti-Seura yhdessä Uudenkaupungin ympäristönsuojelulautakunnan kanssa. Polun suunnitteluun ovat osallistuneet Sakari Hinneri, Juhani Alkio, Ralf Blomqvist, Jarmo Latvala ja Lassi Liippo.

Luontopolku on nyt kunnostettu Uudenkaupungin ympäristönsuojelulautakunnan toimesta. Polun kunnostuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen ovat osallistuneet Enviro Oy, päivätoimintakeskus Päivälä ja taiteilija Pekka Sallinen.

Ajo-ohje opastaululle:
Kivistöntien ja Palomäentien risteyksestä Palomäentietä 600 m pohjoiseen, uuden hautausmaan parkkipaikalle.
GPS-koordinaatit:
N 60°41'10"
E 21°28'06"

Lähtöpaikan kartta on huonossa kunnossa ja odottaa uusimista, lähtöpaikkaa on tarkoitus siirtää laavun parkkipaikalle.

Katso opastaulun sijainti kartalla.

Viimeisin muutos 24.06.2013 | © 2008 Lokalahti-Seura Ry